T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / KUŞADASI - Feriha Ruhi Karakaş İlkokulu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

29 Ekim 1923 sadece Saltanatın kaldırılması veya Cumhuriyet'in ilanı değil, anlayış ve yaşamların değişmesi, Türk'e en çok yakışan idare biçiminin devlete egemen olmasıdır. Bu bayram Anadolu'nun her ovasında, dağında, yaylasında, yaşlısından gencine, kızından erkeğine, doğulusundan batılısına kadar sevinç ve gururla kutlanması gereken büyük bir gündür.

Ulu Önderimizin dediği gibi bu Cumhuriyet, halkımızın yıllardır özlemini duyduğu bağımsızlık güvercini, insan olmanın haklı gururu, eşitlik ve onurla yaşama biçimidir. Çağdaş medeniyet yolunda aklı ve bilimi rehber edinerek yürüyen Genç Türkiye Cumhuriyeti, eğitim kadrolarıyla, öğrencileriyle, gencinden yaşlısına tüm halkıyla bu yüksek ideale sadık ve sevgili olarak yürümüş ve yürümeye de kararlıdır. Cumhuriyeti bize armağan eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve dava arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.Çünkü Cumhuriyet fazilettir. Bu şerefli kazanımı gelecek yüzyıllara taşımak bizlere ve genç nesillere Yüce ATATÜRK'ün mirası ve emanetidir. O'nun gençliğe hitabında seslendirdiği gibi hürriyet ve istiklali muhafaza ve müdafa etmek en başta gençlerin görevidir, kendini genç hisseden herkesin görevidir. Çünkü Cumhuriyet payidar kalacaktır.

Bağımsızlık ve egemenlik, tarih sahnesine çıktığı ilk günden beri esir olmamış ve devletsiz kalmamış Türk Milleti'nin en yüce sevdasıdır. Bunu hakkıyla sürdürmek, atalarımızdan aldığımız Cumhuriyet bayrağını daha da yücelterek gelecek nesillere taşımak hepimizin vicdan ve vatan borcudur.

Sözlerime Yüce ATATÜRK'ün sözleriyle son vermek istiyorum;

Türk Milleti yüzyıllardan beri hür ve müstakil yaşamış ve istiklâli yaşamak için şart saymış bir kavmin kahraman evlâtlarından ibarettir. Bu millet istiklâlsiz yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.

Bu vesile ile Cumhuriyet Bayramını coşku ile kutlayan öğrencilerimi gözlerinden öpüyor,mesai arkadaşlarımı özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.

                                                                                                                                                                                                                                 Hasan Hüseyin İNCE

                                                                                                                                                                                                                              

 

KUTLAMA GÖRÜNTÜLERİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.10.2022 - Güncelleme: 30.10.2022 14:21 - Görüntülenme: 233
  Beğen | 0  kişi beğendi