T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / KUŞADASI - Feriha Ruhi Karakaş İlkokulu

E-Twinning Projemiz "HARMONY OF CULTURES" KÜLTÜRLERİN HARMONİSİ

Okulumuz KOA- HARMONY CULTURES ( KÜLTÜRLERİN HARMONİSİ) isimli eTwinning projesine katılmıştır. Proje ile amaçlanan hedeflerimiz, Çocukların kendi bölgelerinin üretim, kültür, sanat ve coğrafi kapasitesini keşfetmesine, bitki ve hayvan türlerini, yöresel yemeklerini, oyunlarını ve folklorunu tanımasına, derslerle bütünleşik veya ders dışı etkinlik olarak ağırlık verilmesi ve Yükseköğretim kurumlarıyla yapılacak iş birlikleriyle çocuklarımızın bilimsel ve entelektüel gelişimlerini desteklemek için bilim, kültür ve sanat alanlarındaki uzmanlar tarafından verilecek farkındalık ve vizyon etkinlikleri düzenlenmesi amaçları çerçevesinde tarihin ruhunu zarafet ve benzersizlikle birleştiren Çini, Ebru, Minyatür, Resim, gibi Geleneksel Sanatları ve Müziğine öğrencilerin ilgisinin çekilmesi ve bu alanlarda yeteneklerinin artırılması amaçlanmaktadır.

Kültür, sanat, coğrafya ve yerel ekosistemler dahil olmak üzere bölgelerinin çeşitli yönlerini keşfetmeleri için fırsatlar yaratarak çocukların bilimsel ve entelektüel gelişimini teşvik etmek.

Çocukların akademik uzmanlığa ve kaynaklara erişimine aşinalık sağlamak ve eğitim deneyimlerinin kalitesini artırmak için yüksek öğretim kurumlarıyla işbirliği yapmak .

Çocukların geleneksel sanatlar, müzik ve folklor da dahil olmak üzere bölgelerinin zengin kültürel mirasını keşfetmelerine ve takdir etmelerine olanak sağlamak.

Çocukları yerel bitki ve hayvan türleri hakkında bilgi edinmeye teşvik ederek çevre bilinci ve koruma duygusunu geliştirmek.

Çocukları yerel yemekler ve mutfak gelenekleriyle tanıştırmak, bölgesel mutfağın ve kültürel öneminin anlaşılmasını teşvik etmek

Ülkesinin kültürel mirasının korunmasına ve tanıtılmasına katkıda bulunmak.

Öğrencilere tarih, zarafet ve Geleneksel Sanatlarının benzersizliği konusunda bir anlayış aşılayarak kültürel kökleriyle bağlantı kurmalarına yardımcı olmak.

Öğrencilerin dikkatini Geleneksel Sanatları ve Müziği alanlarına çekmek, onları bu alanlardaki ilgi ve yeteneklerini keşfetmeye motive etmek.

Hem akademik hem de kültürel öğrenmeyi birleştiren çok yönlü bir eğitim deneyimi sağlamak için proje faaliyetlerini okul öncesi müfredatla entegre etmek

Kültürler arası alışverişi ve anlayışı teşvik etmek için dünya çapındaki diğer anaokulları veya eğitim kurumlarıyla kültürel anlayış vizyonu geliştirmek .

PROJE GÖRÜNTÜLERİ

undefinedundefinedundefinedundefinedundefined

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.12.2023 - Güncelleme: 01.12.2023 15:41 - Görüntülenme: 77
  Beğen | 0  kişi beğendi