AYDIN / KUŞADASI - Feriha Ruhi Karakaş İlkokulu

Şbt

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşleri Sayın Emine ERDOĞAN himayelerinde başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında okulumuzda yetişkinlere yönelik Okuma Yazma Kursu açılacaktır. Ailenizde veya çevrenizde okuma yazma bilmeyenlerden kursa katılmak isteyenlerin okulumuza başvurmaları gerekmektedir.

Eyl

2017-2018 Eğtim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı 12.10.2017 Perşembe günü saat 14.15´te okulumuzda yapılacaktır.Tüm öğrenci velilerimizin toplantıya katılmalarını önemle rica ederim.

Eyl

Fırat Kalkanı Harekatı ve Terörle Mücadeleye destek vermek amacıyla terörden arındırılarak güvenli hale getirilen bölgemizdeki eğitim öğretim işlerinin organizasyonu ve okulların hazır hale getirilebilmesi amacıyla 25/09/2017-22/10/2017 tarihleri arasında yardım kampanyası düzenlenmiştir.

AYNİ YARDIMLAR (Kırtasiye,Eğitim Malzemesi,Giyim vb)Okula teslim edilecektir.

NAKDİ YARDIMLAR (Okula elden teslim edilecek,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilgili hesaba yatırdıktan sonra dekontları yardım sahiplerine iletilecektir)

Eyl

2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 1.sınıfa başlayacak öğrencilerimizin kuraları 07/09/2017 Perşembe günü saat 10.30 da okulumuzda çekilecektir.

Haz

Ev ödevi verme durumunun öğrenci ve öğretmen görüşlerine göre değerlendirilmesi amacıyla hazırlanan "Öğrenci Anketi" ve "Öğretmen Anketi" Millî Eğitim Bakanlığı Anket Programına yüklenmiştir.

Söz konusu anketlere http://anket.meb.gov.tr/ bağlantısından ulaşılabilecek olup öğrenci anketinin Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı ilkokullarda öğrenim gören öğrenciler tarafından T.C. Kimlik numaraları ile giriş yapılarak 29/05/2017 - 23/06/2017 tarihleri arasında; öğretmen anketinin Genel Müdürlüğümüze bağlı ilkokullarda görev yapan öğretmenler tarafından kullanıcı bilgileri ile giriş yapılarak 30/05/2017 -28/06/2017 tarihleri arasında gönüllülük esası çerçevesinde doldurulması gerekmektedir

Haz

STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) eğitimi, okul öncesi eğitimden yüksek öğretime kadar tüm eğitim sürecini kapsayan, öğrencilerin problemlere disiplinler arası bakış açısıyla bakmalarını, bütüncül bir eğitim anlayışıyla bilgi ve beceri kazanmalarını hedefleyen bir yaklaşım olarak kabul edilmiştir. Genel Müdürlüğümüz, STEM yaklaşımının tanıtımı, yaygınlaştırılması ve araştırılmasına yönelik çeşitli proje ve çalışmalar yürütmektedir.

Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü´nün gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında, STEM yaklaşımına yönelik gerçekleştirilen çalışmaların toplanarak mevcut durum analizi yapılması amacıyla,   öğretmenler için  "bit.ly/ögretmenstem", öğrenciler için "bit.ly/ögrencistem" bağlantısından ulaşılabilecek anketlerin Haziran ayı sonuna kadar doldurulması gerekmektedir.

Nis

İlköğretim Kurumları Standartları Modülü 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı için veri girişine açılmıştır. Mart ayından itibaren ilköğretim kurumlarının veli ve öğrencileri (okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileri hariç) tarafından, sistemin veri girişine kapatılacağı 30.06.2017 tarihine kadar girilebilecektir.

Değerli Velilerimiz, https://mebbis.meb.gov.tr/IKS/iks00003.aspx  internet adresindeki modüle kimlik bilgileriniz ile giriş yaparak Algısal Yarar anketini doldurmanızı önemle rica ederiz

Ekm

Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı 13.10.2016 Perşembe Günü saat 14.40´ta okulumuzda yapılacaktır.

Ağu

15 Temmuz Dayanışma Kampanyasına katkıda bulunmak için ve hesap numaralarını öğrenmek için aşağıdaki resmi tıklayınız

Ekm

Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı 27.10.2015 Salı Günü saat 15:00´te okulumuzda yapılacaktır.