Haz

Türkiye Sportif Yetenek Taramalarına okulumuz 3.sınıf öğrencileri katıldı.

Haz

Karayolu Tarfik Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerimize trafik bilinci kazandırmak için uygulamalı eğitimler verilmiştir.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkulu bir şekilde kutladık.Kutlamalar sonrası çeşitli sportif faaliyetlerde okulumuzu başarılı bir şekilde temsil eden öğrencilerimize katılım belgeleri ve madalyaları takdim edildi.

May

İlçede düzenlenen İFET (İlkokullarda Fiziksel Etkinlikler) ve GÇO( Gleneksel Çocuk Oyunları) yarışmalarına 52 öğrencimizle katıldık.Müsabakalar sonunda İFET 2.Sınıflarda İlçe 2.si,GÇO da ise 4.Sınıflarda İlçe 3.sü olduk.Dereceye giren 2/B sınıfı ve 4/C Sınıfı öğrencilerimize ,yarışmalarda okulumuzu başarı ile temsil eden diğer  öğrencilerimize,sınıf öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı.Kutlama sonrası çeşitli yarışmalarda dereceye giren okulumuzu başarılı bir şekilde temsil eden öğrencilerimize madalyaları takdim edildi.

Nis

İlçemizde düzenlenen "İlkokullar Arası Futsal Turnuvasına" katıldık.Öğrencilerimiz için eğitici ve eğlenceli bir etkinlik oldu.Katılan öğrencilerimize,turnuvayı düzenleyen İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ederiz.

Nis

Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü atrönörü Mustafa AKSOY'un organizasyonunu yaptığı okulumuz halısahasında düzenlenen  "Eğitim Bölgesi İlkokullar Arası 4.Sınıflar Futbol Turnuvası" tamamlandı. Güzelçamlı Mustafa Kemal İlkokulu 3 şube,Kazım Dirik İlkokulu 2 şube ve okulumuz 4 şube toplamda 9 şube olarak düzenlenen turnuvada Kazım Dirik İlkokulu birinci, Güzelçamlı Mustafa Kemal İlkokulu ikinci,okulumuz üçüncü olmuştur.Başta antrönörümüz Mustafa AKSOY olmak üzere,Gençlik Spor İlçe Müdürlüğümüze,turnuvada ter döken tüm öğrencilerimize, misafir okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Okulumuz 4/B Sınıfı öğrencilerimize,sınıf öğretmenimiz Fatma ARICI'ya dereceye girmelerinden dolayı ayrıca tebrik ederiz.

Nis

27 Mart - 2 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında ilimizde eş zamanlı olarak 30 Mart Perşembe günü 3.ders saatinde "Okuma Etkinliği" düzenlendi.Etkinliğe yönetici,öğretmen,personel ve öğrencilerimiz katıldı.

Mrt

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF)  ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün birlikte düzenlenlemiş olduğu turnuvaya öğrencilerimizle katıldık.MANGALA,Q-BİTZ, PENTAGO, KÜRE, EQUİLİBRİO dallarında öğrencilerimiz kıyasıya yarıştılar.Yarışmalar sonucu Q-BİTZ oyunlarında 3/C Sınıfı öğrencisi Poyraz Ali BEYAZAY İlçe  ikincisi olmuştur.Dereceye giren öğrencimizi ve turnuvalara katılan tüm öğrencilerimizi, onları yarışmaya hazırlayan Violet ÖZCAN ve Senem AKAY  öğretmenimiz ile refakatçi danışman öğretmenimiz Oğuzhan ŞENGEL'i tebrik ederiz.

Mrt

1- 7 mart Deprem Haftası münasebetiyle okulumuzda deprem bilgilendirme çalışmaları ile"Çök,Kapan,Tutun " ve "Bina Tahliye Tatbikatı"yapıldı.

Ock

2022 -2023 Eğitim öğretim yılı sona erdi Karneler dağıtıldı.Karnelerinin yanında öğrencilerimize hikaye kitapları da dağıtıldı.

Ara

Kuşadası İstek Okulları'nın yürütmüş olduğu "KALBİM SENİ SEÇTİ PROJESİ" kapsamında okulumuzda öğrenim gören tüm öğrencilerin istekleri alınarak yeni yıla istediği hediyelerle girmeleri sağlandı.Proje için okulumuzun seçilmiş olaması ve her öğrencimizin yazmış olduğu hediye isteğini yerine getiren KUŞADASI İSTEK OKULLARI İdarecileri,Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu  ve velilerine kurumumuz adına teşekkür ederiz.

Ara

Feriha Ruhi Karakaş İlkokulu 4/D Sınıfı olarak "Hedef:21.yy-STEAM/Target:21st Century-STEAM" adlı e-Twinning projesine dahil olarak çalışmalara başlanmış olup, proje 7-11 yaş grubuna yönelik STEAM etkinlikleri içeren bir projedir. Proje amacı öğrencilerin problemlere disiplinler arası bir bakış açısıyla bakması; yaratıcılığını kullanma, eleştirel düşünme gibi 21.yy becerilerini geliştirmelerini, gerçek zamanlı uygulamalar ve öğrenme deneyimleri ile sınıf içinde ve çevrelerindeki dünya arasında bir bağlantı kurmalarına yardımcı olmaktır. Proje ile  öğrencileri müfredata entegre ederek gerçek dünyaya hazırlama hedeflenmektedir. Projede 10 Türk 12 yabancı ortak bulunmaktadır. Başta poje yürütücüsü öğretmenimiz Didem GÖRGÜLÜ ÖNCÜL ve öğrencileri olmak üzere,velilerimize,destek veren tüm yerli ve yabancı proje ortaklarına teşekkür ederiz.

12 - 18 Aralık Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası Sınıflarımızda Kutlandı

Ara

Okulumuz öğrencileri sinemada bir araya gelerek hoşca vakit geçirdiler